Hülyék uralma

Hülyék uralma

Eszement, őrült hírek 2019-ből, avagy lesz még rosszabb a választások után

2015. április 08. - Willard cpt.

Eszement, őrült hírek 2019-ből, avagy lesz még rosszabb a választások után

1. Bővülhet az Eurázsiai Unió

Az eurázsiai gazdasági és politikai együttműködés kiszélesítése az agresszív euroatlanti terjeszkedés ellenében a túlélést jelentheti a térség országai számára. Ezt az Eurázsiai Gazdasági Bizottság (EGB) vezetője mondta lapunknak tegnap Budapesten az Eurázsiai Unió (EaU) bővítéséről folytatott tanácskozáson. Az EaU öt évvel ezelőtt Oroszország, Fehéroroszország és Kazahsztán részvételével jött létre és a mostani budapesti alkalom az első, amikor a belépés Eurázsia peremén élő országok, így például Albánia, Moldova és Magyarország számára is lehetővé válhat. Az EGB vezetője szerint a lehetőség történelmi az EaU számára, hogy utat nyisson Magyarországnak, amely végre „visszatalálhat abba a politikai-gazdasági családba, ahová eredete szerint tartozik”. A lehetséges csatlakozás előnyeiről és hátrányairól, valamint az EU tagság megtartásáról, vagy elvesztéséről megindult ellenzéki találgatásoknak a miniszterelnök a tanácskozást követő sajtótájékoztatón nyilatkozattal kívánta elejét venni. Amint mondta: „Magyarország a történelmében többször bizonyította, hogy ha kell bátran áll a jó oldalra és ez most sem lesz másképp.”

2. Politikus elszámoltatás és a Btk. módosítása

Politikusok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot nyújt be a kormány. A javaslat megalkotója a jobbikos igazságügy miniszter szerint a rendszerváltás előtt, illetve után elkövetett politikai bűnöket elévülhetetlennek kell nyilvánítani és az elkövetőket meg kell büntetni, mivel a politika áldozatainak kiengesztelése elsődleges nemzeti érdek. A törvényjavaslat minősíti azokat a kategóriákat, amelyekbe a politikai bűnök sorolhatók, így az új jogszabály a Btk. módosítását is magával vonja majd. Az újonnan üldözendő cselekmények között olyanokat találunk, mint a népárulás, a politikai korrupció, a hazagyalázás, az eredettagadás vagy a harácsolás. A jelenlegi és volt politikusoknak a jogszabály szerint ezentúl országgyűlési bizottság előtt kell elszámolniuk a múltban tett kijelentéseikkel, döntéseikkel és nem mellesleg politikusi idejük alatt szerzett vagyonuk eredetével. Tekintettel az új Házszabály rendelkezésire a Jobbik különleges eljárásban, vita nélkül, egyszerű többséggel viheti keresztül a törvényt. A javaslat az ellenzék köreiben nyugtalanságot és felháborodást váltott ki. A Fidesz frakcióvezetője szerint bár félnivalójuk nincs tőle, a javaslatot nem támogatják. Az MSZP fasisztának nevezte a javaslatot, amit nem kívánnak megszavazni. A parlamenten kívüli pártok, például az LMP és Liberálisok közös nyilatkozatban ítélték el a törvényjavaslatot és kérték a fideszes köztársasági elnököt, tagadja meg a törvény ellenjegyzését.

3. Gyere haza, házat kapsz!

Gyere haza, házat kapsz! Ezzel a címmel indít programot a Kormány. Célja a Fidesz és az MSZP kormányzás idején külföldre kényszerült magyarok hazacsábítása. „Minden jó magyar embernek joga van a saját hazájában, a saját kultúrájában, a családjával élni”- nyilatkozta megkeresésünkre a program végrehajtásáért felelős jobbikos kormánybiztos. A megvalósítás a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden 50 év alatti külföldön élő magyar - feltéve, hogy tartózkodási ideje 10 évnél nem hosszabb és külföldi állampolgárságot nem szerzett, illetőleg lakhelye nem az USA, vagy Izrael – hazatérhet Magyarországra és ezt az állam családi ház, vagy egyéb ingatlan kiutalásával honorálja. Elmondása szerint a népességfogyás megállítása és a magyarok hamis nyugati értékekkel való megfertőzésének megakadályozása érdekében indították a programot. A program fedezetét a politikai korrupció, vagy egyéb politikai bűnök miatt elítélt személyek, valamint az erkölcstelen pénzintézetek és adócsaló vállalkozók vagyonának elkobzása jelentené. A számítások szerint ez a lefoglalt vagyon százezer külföldön élő magyar család hazatérését teszi majd lehetővé.

4. Bővülő együttműködés Iránnal

Tegnap Teheránba utazott a miniszterelnök, akit az iráni elnökkel folytat tárgyalásokat. A megbeszélések témái hivatalosan nem ismertek, de kormány közeli forrásaink tudni vélik, hogy feltehetően a politikai-gazdasági együttműködés fejlesztése kerülhet szóba. Tudvalévő, hogy az új kormány elkötelezett az Iránnal folyatott energetikai együttműködés mellett. Ezért nem kizárt, hogy a megbeszélésen a Jobbik korábbi ötlete a nukleáris fűtőanyag finomító kapacitás magyarországi kiépítése, illetve az ahhoz való iráni hozzájárulás és a termonukleáris energia nem-polgári felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása is hangsúlyt kaphat. Egyes ellenzéki források miniszterelnöki látogatással azt is kapcsolatba hozzák, hogy a Kormány az elmúlt héten döntött a Magyarországi Muszlimok Egyházának nyújtott állami támogatás megnöveléséről és egy új intézmény, a Muszlim Kulturális Központ felépítéséről.

5. Állami kézben a záloghitelezés és az aranykereskedelem

A záloghitelezés és az aranykereskedelem állami monopóliummá tételét szorgalmazza a Jobbik parlamenti frakciója. A frakcióvezető elmondása szerint, „a piacot uzsorások tartják kézben, akik tisztességtelen hasznot tesznek zsebre, ezért véget kell vetni a tisztességes dolgozó magyar emberek idegen érdekek általi kizsákmányolásának”. Elképzelésük szerint 2020-ig minden nemesfém kereskedelmi engedélyt bevonnak, és minden zálogfiókot bezárnak. A tisztességtelen vállalkozók vagyonát elkobozzák, és ennek terhére az igazolhatóan rászorulóknak zálogba helyezett értékeit visszaadják. A jövő évtől kezdve nemesfémmel kereskedni csak a létrehozandó Nemzeti Arany és Zálog vállalt fiókjaiban lehet majd. Ezzel egy időben átalakul befektetési arany forgalmazása is, amennyiben a külföldi jelzésű arany kivonását tervezik. A külföldi jelzésű aranyérmék és tömbök a jövőben csak átváltás és magyar felüljegyzés után lesznek használhatók.

 Te mit gondolsz?

Cpt.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyfertozottek.blog.hu/api/trackback/id/tr557350244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egéridomár 2015.04.09. 09:56:07

@enpera: Ez a böfögés pontos leképezése gondolataid mennyiségének és minőségének.

Kivlov 2015.04.09. 10:01:30

Ez a "külföldre kényszerült" is mekkora egy álszent, kamuduma.
Tudomásul kéne végre venni, hogy most jutott el oda egy képzett, modern gondolkodású réteg, hogy külföldön akarjon boldogulni. Mindezt azért (is), mert az itthoni bérek a béka s*gge alatt vannak, leszenk. És még ezen bérezés mellé az emberből általában aa sz*rt is kitapoosa a munkáltatója.
Ennek a rétegnek pedig vannak igények, vannak ambíció, vannak tervei. Nem elégszik meg apa-anya 2 generációs családi házával, meg egy 10 éves Swift-tel. Ezek a körülmények teljesen függetlenek attól, hogy éppen ki kormányoz vagy kormányzott. Ez az ország soha nem lesz a fejlett NY-i "Kánaán" része, legalábbis egy emberi élet időtávján belül nem. Na, emiatt lép a nép...

Szelid sunmalac 2015.04.09. 10:21:30

@Kivlov: Akart a faszom kulfoldon boldogulni te kreten! Otthon akartam elni a csaladommal, a barataimmal, abban az orszagban, amit ismerek! Csak a kedves vezetod ott nyul bele a gazdasagba, ahol csak tud es atjatszik mindent a haveroknak. A hirekbe persze nem kerul be, hogy a szetbaszott agazatokbol hany embernek kell tavoznia, mint ahogy az sincs benne, hogy ennyi embert nem tud felvenni a gazdasag, max kozmunkasnak. A csaladom meg ehezzen, nem?
Kurvara nem fuggetlen a kormanyzastol baratom, barmennyire is szeretned magad hamsi almokba ringatni.

Kivlov 2015.04.09. 10:38:31

@Szelid sunmalac:
te, f*sz, a jövedelem itthon egyenlő a f*nggal, ez a lényeg. így volt ez 5 éve is így van most is, így lesz 5 év múlva is, kormánytól függetlenül.

Egéridomár 2015.04.09. 10:47:52

@Kivlov: A hit elefántcsont tornyából lehet, valóban így látszik. Azért egy hangzatos, a zsigeri irigységre alapozó néphülyítő elméletnél valamivel árnyaltabb a valóság, amihez vajmi kevés közöd van gondolataidban.

MEDVE1978 2015.04.09. 11:06:47

A FIDESZ-Jobbik kormány egyre valószínűbbé válik. Egyszerűen azért, mert a FIDESZ teret veszít, a Jobbik viszont stagnál, minimálisan még erősödik is. Jelenleg nagyon nagy valószínűségét látom egy FIDESZ 40%, Jobbik 25% körüli koalíciós kormánynak. Így a Jobbikos igazságügy miniszter talán nem is annyira távoli gondolat.

Nemzetközileg ez a Jörg Haider nevével fémjelzett Ausztriához hasonló helyzet alakulna ki. Egy kis külföldi diplomáciaii bojkott (egy-két év). A kormányon a Jobbik erodálódni fog, a népszerűségéből jelentősen veszít majd, hiszen a hardcore szavazóbázist nem tudja majd kiszolgálni.
A hatás átmeneti gazdasági visszaesés lesz (a külföldi befektetők szemében Jobbik= náci alapfeltevést nem lehet majd megváltoztatni), amit a FIDESZ ezerrel igyekszik majd a Jobbikra és annak szalonképtelenségére tolni. Ennek hatására szép lassan leszalámizódnak majd és 2022-re kiesnek a kormányból. Persze addig lesz még néhány hajmeresztő boszorkányüldözés, kvázi terror és a normál ember szemében giccses és undorító magyarkodás.

Egéridomár 2015.04.09. 11:08:51

@Kivlov: Tudod mit jelen az, hogy féligazság-? És azt tudod-e, miért is ártalmas, fiam?

Szelid sunmalac 2015.04.09. 11:20:27

@Kivlov: Draga baratom! En otthon a felso tiz szazalekba tartoztam a keresetem alapjan, ugyhogy nem kell a hulye duma. Van egy apro kis kulonbseg akozott, hogy elteresek vannak a fizetesek kozott, vagy van-e munkad vagy sem.
De koztunk is van am egy kulonbseg! Te hitbol, meg elmelkedve beszelsz, en meg tapasztalatbol. Ugyhogy probalhatsz te nekem barmit meselni az elkepzeleseid alapjan, en TUDOM, hogy mi hogyan tortent es miert.

odamondó 2015.04.09. 11:32:23

@MEDVE1978: jobbik aznap vesztené el összes szavazóját amikor koalícióra lépne. Soha nem fog ilyen történni és ez csak egy idióta fideszes riogatás.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2015.04.09. 11:50:43

"mint a népárulás, a politikai korrupció, a hazagyalázás, az eredettagadás vagy a harácsolás" egyik masik vicces felvetes, de ha belegondolsz, Magyarorszagon ha egy ujsagirot leszarkupacoz egy masik ujsagiro es ezert majdnem bortonbe kerul, akkor azert ha valaki negativan, lebecsmerloen beszel kulfoldon hazankrol a mediaban azert meg penzbirsag se jar! Aki kozpenzt lop nyilvan nagyon sulyos itelettel kellene szembe kerulnie. Privatizacios elonyhoz jutott korrupcio altal, szinten teljes vagyonelkobzas a csaladtagokkal egyutt. Nem kell szoszmotolni abbol csak kibuvok leszenk. Peldat kellett volna mar reg az elmult 25 evben statualni, mert pofatlanul szetloptak az orszagot es tettek elhetettlenne a tobbseg szamara.

Tudományos libsizmus 2015.04.09. 11:58:45

@odamondó:
Valóban nem lesz ilyen. Azonban ez nem fideszes, hanem ballibsi riogatás.

Bagórágó 2015.04.09. 12:44:06

Lehet balfasznak tartani, de az első pont kivételével, illetve a demagóg idealizmust a többi pontból kitörölve, számomra teljesen elfogadhatóak.

MEDVE1978 2015.04.09. 12:54:52

@odamondó: Pedig más választásuk nem nagyon van. Mint minden radikális párt, a társadalom nagy része elutasítja és csak egy töredék támogatja. Még abban az esetben is, ha nyernek egy választást, akkor sem szereznek abszolút többséget a nagy elutasítottság miatt. Emellett a külföldi elutasítottság is egyből megbuktatna egy olyan kormányt, amelyben csak a Jobbik van.
Nem szabad elfelejteni, hogy a történelem nagy radikális pártjai (pl: náci párt Németországban, MKP Magyarországon, Haiderék pártja, emlékeim szerint Pym Fortuin listája is stb.) még ha választást is tudtak nyerni egy demokratikus rendszerben, akkor is csak koalíciósan tudtak kormányozni. Ez éppen a nagymértékű társadalmi elutasítottság miatt van.

Kivlov 2015.04.09. 13:05:42

@Szelid sunmalac:
drága barátom, az a baj, hogy itt a felső 10% is lófütty a NY-i árainkhoz képest. az itteni felső 10%-kal külhonban alsó 10 (se) vagy. ennyi.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2015.04.09. 13:33:19

@Szelid sunmalac: a sikertelenségedre a legjobb indok a zorbánviktor, értem :)

Jazo 2015.04.09. 14:23:51

Még egy "álhír" a jövőből:

"Megtörtént amiről 5 éve még álmodni se mertünk. Hála a kormány évekig tartó áldozatos munkájának Magyarországon idő előtt megvalósult a teljes foglalkoztatás." Jelentette be a kormányszóvivő. Nincs szükség többet a közmunka programra. Az országban végre mindenki talál munkát a lakóhelyén.

További híreink címszavakban:

- A legújabb népszámlálási adatok szerint a népesség 8 millióra csökkent a KSH adatai szerint.

- London után Berlinben is Magyar lehet a polgármester?

odamondó 2015.04.09. 14:31:49

@MEDVE1978: más választásuk nincs? Már miért ne volna. Az hogy mi volt régen nem számít. Azt pedig kétlem, hogy megbuktatná a külföld a jobbikot. Ez is egy mese, hogy távoltartsák a szavazókat tőlük.

Azt kéne látni, hogy a nyugat bárkivel képes dolgozni amíg az nekik úgy jő. Lehet ez akár diktátor is. Gaddafi, Husszein, Irán és még lehetne sorolni ahol sokkal durvább dolgok mellett kiállt az a nagy "nyugat". Qatar + UAE a jelen példája.
süti beállítások módosítása