Hülyék uralma

Hülyék uralma

Mivé teszik a demokráciát? 50 jó (?) érv az illiberális demokrácia mellett (?)

2015. március 12. - Willard cpt.

MIVÉ TESZIK A DEMOKRÁCIÁT? 50 JÓ (?) ÉRV AZ ILLIBERÁLIS DEMOKRÁCIA MELLETT (?)

  1.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert az illiberális demokráciában rend van.
  2.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert olyan társadalomnak ad ideológiai alapot ahol, mindennek és mindenkinek megvan a megfelelő helye és értéke.
  3.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert abban a dolgok és emberek helye és étéke egyértelmű és meghatározott.
  4.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert a meghatározott és kinyilvánított értékeit nem lehet relativizálni.
  5.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert abban mindenki tudja hol a helye és mi az értéke.
  6.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek elfogadják a számukra meghatározott helyet és értéket. Ez társadalmi nyugalmat eredményez.
  7.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek elfogadják, hogy a vezetők által megfogalmazott társadalmi igények és érdekek mindig fontosabbak az egyén igényeinél és érdekeinél. Ez társadalmi szolidaritást eredményez.
  8.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert az ügyek hatékony intézését nem zavarják meg felesleges viták, ezért az ilyen társadalom egy irányban és egyenes irányban fejlődik.
  9.       Az illiberális demokrácia azért jó, mert az illiberális demokráciában többé nincs szükség vitákra.
  10.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek a népszuverenitás elvének megfelelően minden kérdés eldöntését okos, bölcs és erkölcsös vezetőkre, képviselőkre bízzák.
  11.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek bíznak megválasztott okos, bölcs és erkölcsös vezetőikben és képviselőikben.
  12.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek bíznak megválasztott okos, bölcs és erkölcsös vezetőik és képviselőik értékítéletében, döntéseik helyességében, igazságosságában.
  13.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az embereknek nem szükséges a társadalom problémáival foglalkozniuk. Okos, bölcs és erkölcsös vezetőik ezt megteszik helyettük.
  14.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az békés, nyugodt, engedelmes, egységes és összetartó társadalmat eredményez.
  15.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert a társadalom fejlődését nem zavarhatják meg egyénieskedések, túlhangsúlyozott eltérő vélemények.
  16.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert abban a tömegtájékoztatás korrekt és megbízható. A zavarkeltés kizárt.
  17.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert abban a média az egyértelmű igazságot, a meghatározott értékeket közvetíti. A tények félreértelmezése káros és nem megengedhető.
  18.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert abban a média szabadsága nem terjedhet túl a hivatalos igazság és a társadalom fejlődése szempontjából fontos értékek tárgyilagos és véleménymentes közlésén.
  19.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert benne a jog uralma érvényesül.
  20.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert benne a jog a társadalomfejlesztés legfőbb eszköze.
  21.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek ismerik kötelezettségeiket és tudják, hogy a jog megvédi őket a társadalom fejlődését károsan befolyásoló tendenciáktól.
  22.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek bíznak a jogrendben és tudják, hogy az igazságos és megvédelmezi őket saját és mások olyan hibáitól, melyek a társadalom fejlődését visszavethetik.
  23.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert igazságos társadalmat eredményez.
  24.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert abban minden ember egyenlő, meghatározott helye és értéke szerint.
  25.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek tudják, meghatározott helyüknek és értéküknek megfelelően mit tehetnek, és mit nem tehetnek.
  26.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberekben nincs irigység, hiszen elfogadják a helyük és értékük szerinti lehetőségeiket.
  27.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az illiberális demokráciában szabadság van.
  28.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek szabadsága garantált. Ez a szabadság azonban nem kerülhet szembe a meghatározott értékek és a hivatalos igazság elfogadásával.
  29.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az illiberális demokráciában az emberek tudják, hogy a szabadság nagy adomány, amit el is lehet veszíteni, amennyiben visszaélnek vele és megkérdőjelezik az illiberális demokrácia meghatározott értékeit.
  30.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az embereknek jogot ad a munkához.
  31.   Az illiberális demokrácia azért is jó, mert törekszik arra, hogy minden dolgozni akaró embernek értékes közmunkát, helyének és értékének megfelelő életfeltételeket biztosítson.
  32.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek tudják, hogy közmunkájukkal egyéni boldogulásukkal szemben elsősorban a társadalom fejlődését szolgálják.
  33.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert független társadalom.
  34.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert okos, bölcs és erkölcsös vezetői számára lehetővé teszi a társadalom befolyásmentes fejlesztését.
  35.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek tudják és elfogadják, hogy a kormányzás zavartalansága közérdek. A külső és belső függetlenség megteremtése és megőrzése fontos, akár társadalmi, vagy személyes áldozatok árán is.   
  36.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert nem engedi, hogy döntéseiben idegen érdekek befolyásolják, vagy értékeit idegen értékek fellazítsák.
  37.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert sok egyéb társadalmi formával szemben 16 éves korig biztosítja a tanuláshoz való jogot.  
  38.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek tudják, számukra biztosított a helyüknek és értéküknek megfelelő tanulás lehetősége. Ugyanakkor megértik azt a hivatalos igazságot is, hogy a tanulás nem mindenkinek való.
  39.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az embereknek megtanítja, hogy a társadalom szolgálatának egyedüli útja a munka, amely nem minden esetben feltételez átfogó ismereteket. A munka és az ahhoz való megfelelő hozzáállás alkalmasint értékesebb, mint a felesleges és nem használt ismeretek.
  40.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert minden szempontból igazságos rendszer.
  41.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert a közterhek viselésében mindenkire számít, ám igazságosan csak annyi forrást hagy az embereknél, amennyire megélhetésükhöz helyüknél és értéküknél fogva feltétlenül szükségük van.
  42.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert bevételeit okos, bölcs és erkölcsös vezetői döntésében megbízva a meghatározott társadalmi céloknak megfelelően szakszerűen használja fel.
  43.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az okos, bölcs és erkölcsös vezetők az általában vett igazság és a hivatalos igazság kimondásában a következményektől függetlenül bátrak és őszinték. Mindenféle titkolózás és cinizmus ismeretlen számukra.
  44.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert az emberek megértik, hogy a közpénz beszedése és felhasználása a megválasztott okos, bölcs és erkölcsös vezetők ügye, melyek célszerűségét kizárólag azok látják át.
  45.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert felszámolja a társadalom fejlődését akadályozó politikai korrektséget.
  46.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert megtanítja az embereket egyértelműen közölni és a közléseket egyértelműen érteni, mi több, egyértelműen gondolkodni. A korábbi káros gyakorlattal szemben, a dolgok jelentését, azok átértelmezésével teszi egyértelművé és a társadalom fejlődésére károsnak ítélt fogalmak helyett új fogalmakat alkot.
  47.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert toleráns és az emberek kölcsönös tiszteletére épít. Tisztel minden olyan személyt és közösséget, amely elfogadja meghatározott értékeket, illetőleg képes érdekeinek hathatós érvényesítésére.
  48.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert a vallás sziklaszilárd, évezredes erkölcsi értékeire támaszkodik. Tartozzon bármely keresztény egyházhoz, egyformán bánik minden személlyel és közösséggel.
  49.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert fontosnak tartja a családot és abban egyenlő tiszteletet biztosít a család tagjainak: a férfinek, a gyermeknek és a nőnek. A családot a társadalom legkisebb egységének fogadja el, amelyben mindenkinek megfelelő helye, szerepe és értéke van.  A család szent, ezért semmiképpen sem lehet a bűn színtere.
  50.   Az illiberális demokrácia azért jó, mert rendezett, szabad, igazságos, nyugodt, békés, elfogadó, független, jámbor és erkölcsös társadalom.

 Te mit gondolsz?

Cpt.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyfertozottek.blog.hu/api/trackback/id/tr867262703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása