Hülyék uralma

Hülyék uralma

Eszement, őrült hírek 2020-ból, avagy az őrület fokozódik (Figyelem! Kitalált hírek!)

2015. április 10. - Willard cpt.

Eszement, őrült hírek 2020-ból, avagy az őrület fokozódik...

2020. január

Csökkentik a volt MSZMP tagok nyugdíját

A kommunista időszakban vezető tisztséget betöltő politikusok luxusnyugdíjának megvonása után, idén a volt MSZMP tagok nyugdíját csökkentené a Kormány. A kommunista luxusnyugdíjak kérdése először 2010-ben merült fel, ám akkor a Fidesz és a volt MSZP szabotálta a Jobbik törvényjavaslatát, így végül csak a kommunista kitüntetések után járó nyugdíj kiegészítést vonták meg az arra érdemtelenektől. Az igazságtalan nyugdíj előnyök felszámolását a Jobbik jól időzítve kormányzati ciklus kezdetén hajtotta végre, amikor a luxusnyugdíjakat teljesen elvonta. Bár a párt számára az intézkedés páratlan népszerűséget hozott, a Miniszterelnök már akkor jelezte, hogy az intézkedés „csupán az első lépés a jövedelmek igazságos kiegyenlítése érdekében.” A kormányzat mostani kezdeményezése beváltani látszik a korábbi ígéreteket. A csökkentés mértéke még nem ismert, de annyit tudni, hogy a Kormány és a Jobbik parlamenti frakciójának elképzelése jelentős mértékben eltér egymástól. Előbbi 50, utóbbi 75 százalékos elvonást tartana igazságosnak. A kormányszóvivő az elvonás mértékéről szóló találgatásokra tegnap sajtótájékoztatón reagált. Amint elmondta: „Aki az igazságtalan elnyomó rendszert bármilyen módon szolgálta, nem érdemel magas nyugdíjat. A Kormány szándéka szilárd a kérdésben, de a mérték megállapításánál az emberiesség a legfőbb szempont, ezért elsősorban a kommunista rendszer áldozatainak érdekeit kell szem előtt tartani..” Kérdésünkre, hogy az elvont nyugdíjtömeget hogyan használják majd fel, a kormányszóvivő azt mondta: „Az elvont nyugdíj igazságosan kerül szétosztásra a még életben lévő áldozatok között.”

2020. március

Új orosz légvédelmi rendszer hazánkban ?

Az Oroszországgal immár fél évtizede folyatott politikai-gazdasági együttműködés új szakaszába léphet a következő években, amely Magyarország katonai védelmére is hatással lesz. Ezt a Nemzetvédelmi Miniszter nyilatkozta tegnap Budapesten a FÁK országok Kollektív Biztonsági Tanácsának ülését követően. A tanácskozáson a kilenc tagállam képviselői mellett megfigyelői szerepben a magyar védelmi tárca képviselői is jelen voltak. A megbeszélés fő témája az Oroszország szorgalmazta Integrált Légvédelmi Rendszer további kiterjesztése volt. Szóba került a megbeszélésnek otthont adó magyar fél légvédelmi képessége is, mely alapvetően vadászgépekre épül. Ezzel szemben az Oroszország olyan integrált légvédelmi rendszerben gondolkodik, ahol a földi légvédelemé a döntő szerep. Az, hogy a Kína által is használt SZ-400, illetve SZ-500 légvédelmi rakétarendszert felajánlják-e hazánk számára még kérdés. A védelmi tárca képviselő szerint „megtisztelő volna csatlakozni a rakétarendszerhez, mert ezzel nagyban növekedne hazánk biztonsága és csökkenne az ország nyugati kitettsége”.

2020. május

Megalakult a Magyar Nemzeti Csendőrség

Tegnap ünnepélyes keretek közt tettek esküt a Magyar Nemzeti Csendőrség állományának első tagjai a Várban. A nagyszabású ünnepségen Magyarország elnöke mellett részt vett a Miniszterelnök, valamint a MNCS felügyeletét ellátó miniszterek is. A téren hagyományos darutollas díszegyenruhában felsorakozott csendőrök előtt a Nemzetvédelmi miniszter, a Belügyminiszter és az Államvédelmi Központ parancsnoka tartott beszédet. A miniszteri beszédek kiemelték az MNCS létrehozásának jelentőségét, mely a jövőben a közbiztonság letéteményese lesz országszerte. Az AVK parancsnoka beszédében a csendőrség régi hagyományainak tovább viteléről beszélt, emellett kiemelte az eskütétel fontosságát is. Mint mondta: „az eskü olyan helyszínen történik, melyet mindannyian jól ismerünk, és melynek szelleme a hősiesség és a vasakarat szimbólumává vált a második világháború idején.”  Az MNCS létrehozásáról tavaly döntött az országgyűlés, a toborzás pedig az év elején indult meg. A megalakításról szóló törvény előírásai szerint 2021-ig nyolc csendőrkörzet jön létre országszerte, az Államvédelmi központ szakmai irányítása, valamint a nemzetvédelmi és a belügyi tárca felügyelete alatt. A leendő csendőrök speciális, jól felismerhető fekete, fehér és piros kiegészítőkkel díszített egyenruhát viselnek majd. Az állomány tagjainak szigorú katonai hierarchiában szoros szolgálati besorolásban kell szolgálatot teljesíteni. A csendőr a szándékok szerint, „nagy tiszteletnek örvendő személy” lesz a településeken. Ezt hangsúlyozza majd az is, hogy a csendőrök párban és éles lőfegyverrel járőröznek majd. Az AVK parancsnok szerint „a csendőri feladatok ellátására nem mindenki lesz majd alkalmas, mivel munkájuk fokozott pszichikai és fizikai megterhelést jelent majd”, ezért elsősorban „volt katonák és rendőrök jelentkezését várják” a csendőrség soraiba. Kérdésünkre, hogy az MNCS politikamentes szervezet lesz-e a parancsnok elmondta, hogy „a csendőr nem lehet semmilyen párt tagja, ez biztosítja a pártatlanságot”. Később hozzátette: „a pártok ifjúsági szervezeteiben, és a katonai vagy történelmi hagyományőrző szervezetekben betöltött tagságra a tiltás nem vonatkozik.”

 2020. szeptember

Újra halálbüntetés Magyarországon

A halálbüntetés bevezetését javasolja a jobbikos Igazságügy miniszter. A javaslatot Kormányfő múlt havi évértékelő beszéde előzte meg, amikor az „borzalmas” statisztikákat hozott fel a magyarországi bűnözés helyzetét illetően. Az erőszakos bűncselekmények visszaszorítása a Jobbik régi ígérete, melyet most a kormányzat valóra váltani igyekszik. Terveik szerint az idősek, kiskorúak ellen elkövetett erőszakos és szexuális bűntettek, valamint gondatlanságból vagy szándékosan tömegek halálát, vagy szenvedését okozó bűntettek elkövetői ellen szabhatnának ki halálbüntetést. Ezzel egy időben olyan javaslat is napvilágra került, amely nem büntetné az ilyen áldoztok hozzátartozóit abban az esetben, ha a tettet azonos mértékben torolnák meg az elkövetőn, vagy annak családján. A büntetés alól elmebetegségben, szenvedélybetegségben, vagy zavartságban szenvedő, vagy arra hivatkozó bűnözök számára kémiai ivartalanítást, vagy elektrosokk terápiát rendelhetnének el. A politikai bűntettek elkövetőinek egyelőre nem kell tartani a halálbüntetés kiszabásától, de ahogyan a miniszter mondta: „a jövő igazságszolgáltatása a szigorítás felé halad”. A javaslat példátlan felháborodást váltott ki Európában, melyre maga kormányfő reagált: „Nem értem az EU liberális nyavalygását, hiszen a gyilkosok arányos megbüntetése minden vallásban ősi parancs, de az ősi jogban is jól ismert az Ókortól kezdve. Az új világrendben a drákói szigor és határozottság felértékelődik, és mi megvédjük állampolgárainkat, nem úgy, mint egyes fejlett nyugati országok, ahol bevándorlók, vagy szélsőségesek öldösik a tisztességes polgárokat, vagy zavarodott pilóták vezetik a hegynek a repülőt.”

 2020. december

Nem fizetjük tovább az államadósságot

Tegnap a kormányfő bejelentetést tett a magyar államadósság törlesztésével kapcsolatban, miután napvilágot láttak az erről szóló legfrissebb adatok. „Magyarország a jövőben nem kívánja törleszteni nyugatról származó hiteleit”- jelentette ki miniszterelnök az M1 televízió nyilvánossága előtt. 2020. december elején az államadósság elérte a GDP 90 százalékát. Ez történelmi mélypontot jelent. A Pénzügyminiszter szerint bár a költségvetés finanszírozhatósága nem került veszélybe, még a meglévő a tartós növekedés sem elegendő a politikai célok véghezviteléhez szükséges források előteremtésére.  A miniszterelnök döntését úgy indokolta, hogy „nem arra szerződtünk a választókkal, hogy az itthon megtermelt javakat valaki más teszi zsebre.” Majd így folytatta: „Ezeket a hiteleket még kommunista időkben vették fel, és az még egy másik Magyarország volt. A hitelfelvétel akkor sem volt a magyar emberek érdeke és most sem az.” A kérdésre, hogy miért éppen most döntött így, azt mondta: „Ha most nem csinálunk tiszta lapot, örökre mások szekerét tolva fogunk nyomorogni. Nem várhatunk tovább, mert már a 90 százalék is nagyon sok. ”  A nyilatkozat hírére nagyot esett a forint árfolyama és a hitelminősítők kilátásba helyezték Magyarország újbóli leminősítését. Az aggodalmakra a miniszterelnök úgy reagált, hogy „senkinek nem kell aggódnia, befolyásos barátaink segítenek majd, ahogy más országokkal is tették.”

Te mit gondolsz?

Cpt.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyfertozottek.blog.hu/api/trackback/id/tr317356264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása