Hülyék uralma

Hülyék uralma

A bátortalan jobbszélső a szélsőjobb kapuja előtt

2015. április 28. - Willard cpt.

A bátortalan jobbszélső a szélsőjobb kapuja előtt

A Nagyfőnök új poszton játszik. Immár a jobbszélen támad. Az előretörés most egy újabb konzultáció képében tárul elénk. Olvasva a 12 kérdést, a siker borítékolható. Pedig nagy kár az erre költendő pénzért, mert az egész éppenséggel teljesen felesleges. Ugyanis, a konzultáció felröppenése utáni internetes kommentekből szinte azonnal látni lehetett, mi a témára fogékonyabbak véleménye a bevándorlókról és a terrorizmusról. Mivel szerintük a kettő ugyanaz, hát nem kérnek belőle.

NemkellenekmuszlimokmegfekákmertmajdeltűnikEurópaéselveszikamegélhetéstésakkormiles

zagyerekeinkkelakikneknemmaradhazájaésazősökforognakasírbanmertnekünkmárcsakharmad

országmaradtamitmegvédünkésnemakaroktolerálnisenkitmégacigányoaktsemsikerültintegráln

iésmindenkihúzzonvisszaodaahonnanjöttéscsináljonmagánaksajátországotésakultúráknemtud

nakegymásmellettbékébenélni....”

És így tovább. Ehhez jött még a Nagyfőnök (alias Jobbszélső) nyilatkozata a rádióban. Szerinte sem kellenek bevándorlók ide, Európába. Slussz. (Mellesleg, ő itt most a farok szerepét próbálja játszani. Csóválja az európai kutyát.)

Azt még megértem, hogy a kérdésben megnyilvánuló fogékonyabb kommentelők gondolataiban egybemosódnak bizonyos dolgok. Talán ezért tartanak ennyire az ismeretlentől, az idegenektől. Legszívesebben talán kimaradnának mindabból, amit ez a mai sokszínű világ jelent. Talán nagyobb biztonságban éreznék magukat egy olyan közösségben, ami vallásra, bőrszínre nézve színtiszta. Sajnos mindkettő csak illúzió. A biztonság is, és a színtisztaság is. De, ha a Nagyfőnök mondja, vagyis inkább szítja, akkor persze jöhet a lubickolás ezekben az illúziókban.

Azt azonban kevésbé értem, hogy a Nagyfőnök miért nem vállalja a felelősséget egymaga ebben a kérdésben. Most miért akar konzultálni? Legtöbbször az övé a döntés, így a felelősség is, mint az köztudott. Bátor államférfiúnak ismertük meg, aki ha valamiről dönt, akkor az el van döntve. Nos, ha így van, ha ez a véleménye, akkor nosza! Utasítsa a megfelelő miniszterét és holnapra kész a szabályozás. Láttunk már ilyet. Holnapután már egy menekült, - elnézést, gazdasági bevándorló - sem akar majd idejönni és a dolog el lesz intézve. Ugye? A Béke(menet) tábor lelkesen tapsolni fog. Ilyen egyszerű, nem? De. Ezt a határozott és hatékony kormányzást (nem)szoktuk meg, ugye? Hol hát a bátorság?

Ami az egészben igazán zavar az az, hogy egy ilyen jelentős és sok szempontból a menekültek és befogadók számára fájdalmas kérdés, hogyan silányulhat egyszerre az indulatok gerjesztésének eszközévé. Kinek jó ez, Emberek? Nem unjátok még a vudu babázást? Tegnap a multik, holnap a menekültek, holnapután a...a..., szóval bárki. Sosem fogynak el a bűnbakok.

Ami pedig a politikát illeti, tényleg csak ennyire futja? Ez a nagy ötlet? Velünk igazoltatni az újabb szemétséget? Sugalmazó kérdésekre adható súlyozottan egyoldalú válaszokkal szarba rántani az egész országot azért a néhány „eltévedt” szavazóért? Mocskolja be magát mindenki? Jelentsük ki, hogy mi magyarok vagyunk a legelutasítóbb nemzet ezen a féltekén, csak azért mert ez a Nagyfőnök politikai érdeke? Kösz, nem. Részemről, ami magát a konzultációs kérdőívet illeti, csupán egy dologra lesz jó. Energiát termelni. Rezsit csökkenteni. Begyújtani vele.

Ezzel a konzultációs hergeléssel mára világos, hogy az egykori jobbcenter, most már az oldalvonalon játszik. Sajnálatos módon nem csak korábbi posztját felejtette el, hanem azt is, hol a kapu. Mert ez a lövés most nem a kapu felé, hanem a lelátó irányába száll, oda ahol az ultrák tombolnak. Úgy vélem nem fognak örülni labdának. Sőt, ettől az egésztől sajnos csak még ádázabbak lesznek. Úgy érzik majd igazuk van, de nem fogják jobban szeretni a Jobbszélsőt. Ezért nem is érdemes nekik játszani.

Te mit gondolsz?

Cpt.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyfertozottek.blog.hu/api/trackback/id/tr857405550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vakablak 2015.04.28. 15:43:47

Jó írás, csak egyet nem értek. Tényleg csak most lett-e világos számodra, hogy Orbán szélsőséges? Azt, amit Orbán és a pártja képvisel már legalább egy évtizede, az a nyugati világban egyértelműen szélsőjobb. Az csak egy bizarr körülmény, hogy az orbáni szélsőjobbnál még szélsőségesebb, manifeszt neonáci parlamenti pártunk is van, a Jobbik. Ettől a Fidesz önmagában sem lesz kevésbé szélsőséges, hát még úgy nem, hogy Orbán a Jobbikot kb. 2008 óta folyamatosan jobbról előzi.
süti beállítások módosítása